امروزه تعداد زبان های برنامه نویسی بسیار زیاد است که هر کدام کاربردهای مختلفی دارد. هر یک از این زبان ها مزایا و معایب خودشان را دارند و در مقایسه با دو دهه اخیر دچار تحولات اساسی شده است. زبان‌های جدیدی با کاربردهای متفاوت میان برنامه نویسان رایج شده است. از جمله زبان های برنامه نویسی قدرتمند که در سال ۱۹۹۱ به دنیای برنامه نویسی وارد شد پایتون است. این برنامه در دهه اخیر محبوبیت بالایی به دست آورده است و روز به روز به میزان محبوبیت آن افزوده شده است. پایتون(Python) در زمینه داده کاوی ، یادگیری ماشین ، خودکار سازی سامانه ها ، واسط های برنامه نویسی و … به کار گرفته می شود. اگر جزء افرادی هستید که هیچ گونه پیش زمینه در رابطه با این زبان برنامه نویسی ندارید و یا اطلاعات کمی دارید یا برای شروع یادگیری این زبان دچار شک و تردید شده اید و تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این زبان هستید این مقاله از سایت برتر را تا انتها مطالعه نمایید‌.

مطالعه بیشتر : برنامه پینترست چیست؟

معرفی زبان برنامه نویسی پایتون (Python)

زبان برنامه نویسی پایتون زبانی با یادگیری آسان به حساب می آید و بسیاری از برنامه نویس های مبتدی آن را به عنوان اولین زبان برنامه نویسی خود انتخاب می کنند. پایتون (Python) به عنوان یک زبان همه منظوره ساخته و توسعه داده شده و به توسعه نوعی خاصی از نرم‌ افزار محدود نمی باشد و می ‌توان از این زبان برای هر کاری از آنالیز داده ها گرفته تا ایجاد بازی های کامپیوتری استفاده کرد. زبان برنامه نویسی نسبتاً ساده است و یادگیری آن تمرکز بر قابلیت خوانایی آسان دارد و در واقع خواندن و ترجمه کد های نوشته شده به این نوع زبان برنامه نویسی نسبت به دیگر زبان ها برای توسعه دهندگان راحت تر می باشد.

پایتون از ماژول ها (modules) و بسته ها (packages) استفاده می کنند به این منظور که برنامه های این زبان قابل طراحی به سبک  ماژولار هستند. کد و کدهای نوشته شده در یک پروژه در پروژه های گوناگون دیگر نیز قابل استفاده مجدد خواهد بود. زمانی که کاربری ماژول یا بسته مورد نیاز خودش را ارتقاء می دهد ، خودش و دیگر علاقه مندان می توانند برای استفاده در دیگر پروژه ها آن را گسترش دهند. ایمپورت ( Import ) و اکسپورت ( Export ) کردن این ماژول ها کار بسیار راحتی می باشد.

پایتون به عنوان یک زبان اسکریپتی است که کد های آن در بیشتر پلتفرم ها همچون لینوکس ، ویندوز ، مکینتاش ، سیستم های موبایل و حتی پلی استیشن قابل اجرا می باشد. تعداد کلمات کلیدی پایتون کم ، ساده و قابل فهم است و این موضوع یادگیری آن را برای کاربران مبتدی آسان می کند. در حقیقت این زبان پیچیدگی های معمول سایر زبانه ها را ندارد و پس از برنامه نویسی منطق آن قابل درک است. این زبان به علت قابلیت های فراوانی که دارد در شرکت های بزرگی مثل گوگل ، یاهو و ناسا و … در سطح وسیعی استفاده می شود.

بیشتر بخوانید : ریپورتاژ آگهی چیست؟

کارایی زبان برنامه نویسی پایتون (Python) چیست؟

این زبان برنامه نویسی کاربری عمومی داشته و می توان برای ایجاد انواع برنامه ها اعم از بزرگ و کوچک ، ساده یا پیچیده استفاده کنید. تا کنون از پایتون جهت نوشتن برنامه های تحت وب ، اپلیکیشن ها و نرم افزارها استفاده شده است. برای نمونه در توسعه نرم افزار ، فرآیندهای نرم افزاری نظیر ساخت ، تست مدیریت و نگهداری با زبان پایتون به خوبی انجام می شود. همچنین این زبان بهترین گزینه برای شروع آموزش و یادگیری برنامه نویسی به حساب می آید. زبان برنامه نویسی پایتون به علت سطح بالا بودن و راحتی پردازش ها برای آموزش برنامه نویسی به دانش ‌آموزان و دانشجویان مناسب است. کتابخانه های پایتون از ویژگی های اصلی و بسیار خوب آن است.

علاوه بر کارایی در صورتی که بخواهیم ویژگی ‌های این زبان برنامه نویسی را بیان کنیم و علت محبوبیت آن را به اثبات برسانیم می‌ توان گفت پایتون یک زبان سطح بالای برنامه نویسی است که سطح بالا بودن آن به معنی نزدیک بودن آن به زبان انسان است و به علت پشتیبانی از قواعد دستوری قابل فهم باعث خوانایی بهتر کد ها می شود.

سادگی زبان پایتون (Python) از دیگر ویژگی‌های مهم آن است که به معنای بارگذاری و اجرای راحت برنامه ها می باشد. از این رو می توانید با این برنامه جهت تست و نگهداری نرم افزار و همچنین ساخت نمونه اولیه استفاده شود .

پایتون را می توانید بدون صرف هزینه ای دانلود و استفاده کنید ؛ همچنین برای استفاده به علت پیروی از سیاست گذاری ها و قوانین متن ها افراد می‌ توانند به میل خود در آن تغییر ایجاد نمایند.

بیشتر بدانید : وب سرور آپاچی چیست؟

 

جهت برقراری ارتباط با کارشناسان ما با شماره
تماس بگیرید.

 

مزیت ها و معایب زبان برنامه نویسی پایتون (Python)

مزیت های پایتون شامل  :

پایتون گزینه مناسبی برای ساخت برنامه های پیچیده دارای چند پروتکل تحت شبکه می باشد. پایتون دارای ساختار داخلی داده ها و فرهنگ نامه هاست که می تواند جهت ایجاد سریع داده‌ های زمان اجرا سریع استفاده شود. پایتون به عنوان یک پایگاه گسترده کاربران و توسعه دهندگان فعال باعث شده است تا یک بانک منابع اینترنتی غنی برای تحقیق و توسعه و ادامه پذیرش زبان ایجاد شود.

این زبان برنامه نویسی کتابخانه استاندارد بزرگی را ارائه می دهد که شامل موضوعاتی مختلف نظیر پروتکل اینترنت ، عملیات رشته ، ابزارها و سرویس ‌های وب و رابط های سیستم‌عامل است. این برنامه شامل چندین موضوع شخص ثالث است که باعث می شود بتوان با بسیاری از زبان ها و سیستم عامل های دیگر ارتباط برقرار کند.

حال معایب این زبان برنامه نویسی چیست؟ پایتون یک زبان خیلی خوب برای توسعه موبایلی نیست و یک زبان ضعیف برای محاسبات موبایلی به حساب می آید به همین علت است که برنامه های اندکی در تلفن‌ های همراه مانند Carbonnelle در آن ساخته شده است.

برنامه نویسان پایتون (Python) در زمینه طراحی زبان چندین موضوع را ذکر کردند ، از آنجایی که این زبان به صورت پویا تایپ می ‌شود به آموزش بیشتری احتیاج دارد و دارای خطاهایی است که فقط در زمان اجرا نشان می دهد.

این برنامه برای کار های فشرده حافظه گزینه مناسبی نیست ، به علت انعطاف پذیری انواع داده ها ، مصرف میزان حافظه پایتون نیز زیاد است.

بهترین نسخه یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون

پیشنهاد ما به شما برای یادگیری این زبان برنامه نویسی محبوب نسخه 3.7 پایتون است. برخی تغییرات ایجاد شده در نسخه برنامه باعث شده یادگیری نسخه ۳ پایتون برای افراد مبتدی ساده تر باشد. به خاطر داشته باشید که پایتون نسخه 2.7 پس از سال ۲۰۲۰ دیگر پشتیبانی نده است. پس یادگیری آن در این باره برای افراد مبتدی منطقی نیست.‌ در صورتی که کد های شرکت شما بر اساس نسخه ۲ پایتون می باشد و نیازمند کار کردن با ابزارهایی نظیر Fabric و  Ansible دارید ناچار به یادگیری هر دو نسخه زبان برنامه نویسی پایتون هستید. توصیه می شود ابتدا نیازمندی‌های خود را بسنجید و در نهایت نسخه موردنظر پایتون را برای یادگیری انتخاب کنید.

به عنوان سخن پایانی پایتون زبانی محبوب و ساده ، امکان نوشتن انواع برنامه ها را به کاربران خود می دهد و کتابخانه های این زبان کار برنامه نویسی را ساده نموده است. برخی از افراد معتقدند که شروع یادگیری برنامه نویسی با این زبان افراد را در استفاده از سایر زبان ها ناتوان می کند. به رحال این زبان با هدف کمک به برنامه نویسان و ارتقاء کیفیت برنامه‌ ها پیاده‌ سازی شده که با توجه به آمار می ‌توان گفت وظیفه خود را به خوبی انجام داده و عملکرد عالی داشته است.