امروزه با پیشرفت علم و فناوری و افزایش راه های ارتباطی، فناوری های نوین و کاربردی، برای انتقال داده به وجود آمده اند که کار را برای بسیاری از افراد فعال در این عرصه آسان کرده اند. شاید این روزها کلمه اترنت زیاد به گوشتان خورده باشد و به احتمال زیاد بدون آنکه بدانید زیاد با این شبکه سرکارداشته اید، این تکنولوژی در واقع یکی از فناوری های اتصال شبکه می باشد که در سال ۱۹۷۳تا ۱۹۷۵ در شرکت parc Xerox  پایه گذاری شد. در واقع این فناوری از شبکه های مبتنی بر فریم است که در شبکه های محلی کاربرد دارد و از طریق سیم کشی و کابل، اطلاعات را میان دستگاه ها انتقال می دهد. در اصل هر شبکه سیمی که در اطراف خود می بینید مثل شبکه های بانک و دفاتر و..می تواند یکی از ابعاد همین فناوری باشد باشد.

در ادامه به صورت کامل و مفهومی به این فناوری کاربردی خواهیم پرداخت پس با سایت برتر همراه باشید.

 

جهت برقراری ارتباط با کارشناسان ما با شماره
تماس بگیرید.

 

اترنت به زبان ساده

به زبان ساده می توان گفت که اترنت یک راه برای اتصال دادن کامپیوتر ها به یک دیگر در یک شبکه محلی است.در واقع با دسترسی دادن به کامپیوتر ها و اتصال آن ها با آن می توانیم در هر زمان به انتقال داده ها بپردازیم. این فناوری در شبکه های LAN کاربرد دارد در صورتی که نمی دانید شبکه LAN چیست به متن زیر توجه کنید:

شبکه LAN در واقع از مجموعه ای از کامپیوتر ها تشکیل شده که در محیطی کوچک مثل یک دفتر قرار دارند واین شبکه می تواند این سیستم ها را پوشش دهد البته که سیستم LAN  به نسبت سایر شبکه ها پوشش دهی کمتری دارد.

حالا که با مفهوم  LAN آشنا شدید خیلی راحت تر می توانید این فناوری را درک کنید.

دستگاه هایی که به این شبکه اتصال دارند به وسیله یک پروتکل که به مانند زبان مشترک همه آن هاست به یکدیگر مرتبط می شوند و به تبادل داده می پردازند.

تمامی این شبکه ها به صورت سیمی هستند و هیچ شبکه Ethernet بدون سیمی وجود ندارد.

هنگامی که این شبکه ها ابداع شدند حد اکثر سرعت انتقال آن ها ۱۰ مگابایت بود اما در نسل دو به ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه هم رسید و حالا در عصر جدید ما می توانیم داده ها را با چیزی حدود سرعت ۱۰۰۰ مگابایت بر ثانیه توسط کامپیوتر ها انتقال دهیم.

شبکه های Ethernet از سخت افزارهای خاصی ساخته شده اند که شامل سه بخش می باشد :

آداپتور یا کارت شبکه:که برای اتصال کابل به مادر بورد نصب می شوند.

کابل:که برای انتقال داده ها می باشد و داده ها از طریق کابل بین گره ها انتقال داده می شوند.

روتر و سوییچ: سوییچ در واقع گره های شبکه را در یک نقطه به هم وصل می کند و اطلاعات را بین گره ها انتقال می دهد.

مقاله پیشنهادی : آشنایی با انواع درگاه پرداخت اینترنتی

انواع شبکه اترنت

شبکه خطی

در این مدل همه گره‌ها به‌ شکل زنجیره و یکی پس از دیگری با کابل هم‌محور RG58 به هم متصل می‌شوند.

شبکه ستاره ای با هاب

هاب یک دستگاه است که تمام گره های یک شبکه را در نقطه ای مشترک به یکدیگر وصل میکند و در نتیجه توپولوژی ستاره ای را به وجود می آورد. در صورتی هم که یکی از گره ها متوقف شود هاب به کار خود و اتصال به سایر گره ها ادامه می دهد و آن را متوقف نمیکند دلیل این امر هم این است که تمام گره ها در یک جا متمرکز هستند.

شبکه ستاره ای با سوییچ

شبکه ستاره ای با سوییچ

سوییچ مانند هاب عمل میکند و توپولوژی ستاره ای ایجاد میکند در نتیجه گره ها را در یک نقطه متمرکز میگرداند،  تنها تفاوت آن این است که از مشکلات ناشی از هاب مثل برخورد سیگنال و..جلوگیری میکند.

فرق سوئیچ با هاب در این است که سوئیچ می تواند آدرس مقصد بسته ها را بخواند و بسته های ارسالی از مبدا را به مقصد بفرستد.

شبکهFAST

از اسم شبکه مشخص است که این شبکه دارای اینترنت پر سرعت است و همچنین امکان انتقال داده ها را با سرعت Mbps ۱۰۰  داراست . شبکه سریع توسط کابل‌های چرخشی یا کابل‌های CAT۵ ساپورت می‌شود.

شبکه گیگابایت

این شبکه سرعتی در حد Mbps ۱۰۰۰ را برای کاربران فراهم می‌کند. که در واقع نسخه پیشرفته همان اترنت سریع است که کم کم  به جای آن را گرفت . شبکه گیگابایت کاربرد زیادی در تماس‌های ویدئویی با CAT۵e و دیگر کابل‌های پیشرفته دارد.

شبکه گیگابایت -۱۰

این مدل از شبکه ازشبکه قبلی پیشرفته‌تر و سرعتی تر است و تا  Gbps۱۰  را برای انتقال داده ها پشتیبانی میکند و توسط کابل های  CAT۶a  و CAT۷  و فیبر نوری ساپورت می شود.

چند مزیت از مزایای شبکه اترنت

امروزه این فناوری هم در شبکه های بزرگ و هم در شبکه های خانگی کاربرد های بسیاری دارد بنابراین اولین گزینه افراد برای ایجاد شبکه های محلی این مدل شبکه است ، در ادامه چند مزیت از این شبکه را عنوان می کنیم.

  • درک این شبکه و پیاده سازی آن آسان می باشد و کم هزینه است.
  • این فناوری را میتوان روی توپولوژی های مختلف به کار برد.
  • تجهیزات این شبکه با یکدیگر سازگار هستند حتی زمانی که توسط شرکت های متفاوت ایجاد شده باشند..
  • در این شبکه ها اطلاعات با سرعت زیادی انتقال داده می شوند بنابراین در بسیاری از مناطق به جای استفاده از شبکه های بی سیم از این شبکه ها استفاده می شود مثلا در دانشگاه ها به علت سرعت مناسب این شبکه از اترنت برای انتقال داده ها استفاده میکنند.

جمع بندی

شبکه Ethernet از امکانات بسیار خوبی برخوردار است و موجب می شود اطلاعات محلی خیلی راحت انتقال پیدا کرده و بین کامپیوتر ها داد و ستد شوند این شبکه هم به نوبه خود مزایا و معایبی دارد که در قسمت بالا به آن ها اشاره شد. همان طور که عنوان شد شبکه ها سه نوع خطی و ستاره ای با هاب و ستاره ای با سوییچ هستند که هر کدام مزایای خاص خود را دارند. از این که تا اینجای مقاله با همراه بودید از شما عزیزان کمال تشکر را داریم در صورتی که علاقمند هستید پیشنهاد میکنم به سایر بخش های سایت هم سری بزنید و از مطالب جذاب ما استفاده کنید.