در صورتی که در صدد راه اندازی یک وب سایت و آنلاین کردن کسب و کار خود هستید حتماً عبارت TDL یا کلمه دامنه سطح بالا را شنیده اید. تمامی اشخاصی که می ‌خواهند یک تجارت الکترونیکی را آغاز کنند می دانند که انتخاب یک دامنه چه تأثیراتی در برندینگ و شناخته شدن کسب و کارشان در فضای وب خواهد داشت. پس جهت ورود به دنیای تجارت های آنلاین ابتدا باید انواع دامنه و کاربرد های آن را بشناسید. اگر تا کنون وب سایتی برای کسب و کارتان ایجاد نکرده اید این مقاله از سایت برتر به شما کمک خواهد نمود تا برای انتخاب نام دامنه در رابطه با دامنه به طور تخصصی ، کاربرد و مزیت های آن به طور جامع اطلاعاتی کسب نمایید با ما همراه باشید.

 

جهت برقراری ارتباط با کارشناسان ما با شماره
تماس بگیرید.

 

تعریف دامنه سطح بالا

برای آن دسته از خوانندگانی که تمایل به دانستن در رابطه با این مبحث برای تجاری کردن کسب و کار خود به صورت آنلاین هستند , برای آگاهی بیشتر در رابطه با تعریف کلی دامنه می توان گفت که یک آدرس کسب و کار در دنیای اینترنت به حساب می آید.

به زبان ساده تر همان آدرس می باشد که شما با وارد کردن آن در مرورگرتان وارد یک وب سایت می شوید. نام دامنه خوب برای کسب درآمد مطلوب ضرورت دارد و باید آن را در یک منطقه مناسب و با ارائه آدرس سر راست که مشتری بتواند آن را به خاطر بسپارد راه اندازی شود.

آدرس اینترنتی مناسب موجب شده تا کاربر شما را بدون دردسر پیدا کند و ترجیح می‌دهد به جای اینکه به محل کسب و کار رقیبتان برود پیش شما بیاید ، چون آدرستان راحت تر بوده و مشتری می ‌تواند آن را به خاطر بسپارد و احتیاج به یادداشت آن نیست.

دامنه سطح بالا یا همان TLD مخفف Top Level Domain به بالاترین سطح دامنه‌ های اینترنتی گفته می که در محدوده نام و در منطقه ریشه یا ROOT ZONE نصب می شود و به عنوان پسوند نام دامنه و در آخرین قسمت دامنه های سطح پایین تر قرار می گیرد.

منطقه ریشه تمامی دامنه های سطح بالای متداولی که وب سایت های اینترنتی از آن استفاده می کنند را می گویند که شامل دامنه های سطح بالای رزرو شده ، دامنه های سطح بالای عمومی ، کلیه دامنه های سطح بالای کد کشوری و دامنه های سطح بالای بین المللی.

TLD عمومی شامل .com .org .net .info که به تمامی طیف کاربران امکان ثبت را می دهد.

sTLD حمایت مالی شامل .gov .mobi .edu که توسط سازمان های خصوصی اداره می شود ، افرادی که می خواهند سایت خود را در این دامنه ها ثبت کنند باید از قوانین خاص پیروی نمایند.

دامنه های سطح بالای کد کشور ، کد محل و منطقه را یادداشت می کنند که به عنوان کد ISO از دو حرف تشکیل شده و نام مناطق خاص را نشان می دهد. کد ایران ir.

بیشتر بخوانید : دامنه چیست ؟

مهمترین پسوندهای دامنه سطح بالا

مهمترین پسوندهای دامنه سطح بالا

انتخاب پسوند دامنه قابل شناسایی می ‌تواند کمک زیادی در برند تجاری شما بکند. پسوند دامنه ای که انتخاب می کنید از اهمیت زیادی برخوردار است و تعیین کننده هویت سایت شما می باشد و این امکان را به کاربر می دهد تا از این طریق بتواند تشخیص دهد تا سایت شما در رابطه با چه موردی است.

مهمترین و متداول ترین پسوندهایی که می توانید برای سایت انتخاب کنید شامل :

پسوند com.

محبوبترین دامنه سطح بالا به حساب می آید که ابتدا برای تعیین مشاغل تجاری و سپس به عنوان یک پسوند رایج و اصلی دامنه تبدیل شده است به گونه ای که بسیاری از آدرس وب سایت ها با این پسوند به ثبت می رسد. برای انتخاب دامنه اولین اولویت خود را همیشه خرید دامنه با این پسوند قرار دهید‌.

پسوند net.

net. شبیه به com. برای عموم قابل استفاده می باشد و در ابتدا برای ارائه دهندگان خدمات و شبکه ‌های اینترنتی در نظر گرفته شده بود. اما امروزه به عنوان یک جایگزین برای پسوند دات کام به حساب می آید و برای شرکت های مبتنی بر فناوری یا برنامه که شامل عنوان شبکه و فناوری است گزینه خوبی می باشد.

پسوند ir.

پسوند دامنه ccTLD کد کشور و مختص کشور ایران می باشد این نوع پسماند در کشور ما توسط موسسه تحقیقات علوم بنیادی اداره می شود و بعد از پسوند دات کام رایج ترین پسوند جهت ثبت برای شرکت ها ، اشخاص حقوقی و حقیقی می باشد.

org.

پسوند org. که برای هر فرد یا نهادی آزاد است و در ابتدا به عنوان پسوند سازمان های غیر انتفاعی طراحی شده بود. امروزه با صرف نظر از محتوای وب سایت برای هر سازمان یا شخص حقیقی و حقوقی قابل استفاده است و یکی از گزینه ‌های مناسب برای سازمان های غیردولتی ، غیرانتفاعی و جوامع آنلاین به حساب می آید.

بیشتر بدانید : دی ان اس چیست؟

هدف از ثبت دامنه های سطح بالا

از آنجا که دامنه سطح بالا بر حسب میزان وب سایت دسته بندی می شود می توان از آن جهت شناسایی هدف از راه اندازی وب سایت ، موقعیت جغرافیایی وبسایت یا مالک وبسایت استفاده کرد حتی بدون آنکه محتوای وب سایت را دید. برای نمونه دامنه ی سطح بالای mobi. جهت ارائه خدمات و محصولات سیار می باشد و برای ارائه دهندگان خدمات فنی ، کامپیوتری و از این قبیل مناسب می باشد.

همچنین دامنه edu. نشان دهنده این است که وبسایت جهت اهداف آموزشی استفاده می ‌شود و به مؤسسات آموزشی تعلق دارد. در چندین وب سایت شما می توانید از یک نام با سطح دامنه بالا و متفاوت برخوردار باشید و می توان گفت site-bartar.com” با “site-bartar.edu” یکسان نیستند.

نکته قابل توجه این که هنگام  ثبت دامنه باید دامنه میانی را دو مرتبه بررسی کنید تا از دسترس بودن آن اطمینان حاصل کنید و مطمئن شوید که دامنه ی سطح بالا و مناسب را برای وب سایتتان انتخاب کرده‌اید.

هدف بعدی از ثبت اینگونه دامنه ها در انواع مختلف این است که داده های که دامنه در اختیار موتورهای جستجوگر و بازدیدکنندگان قرار می دهد.‌ اهمیت موتور محبوب گوگل به TLD بسیار کم است و بیش از هر چیز به محتوایی شما کار دارد. در واقع گوگل بدون توجه به دامنه ای را منتشر کرده‌اید وبسایت شما را مورد بررسی قرار می‌دهد و آنالیز می ‌کند. اما به خاطر داشته باشید این نوع دامنه های کمتر دیده شده سطح بالا می تواند به طور غیر مستقیم بر روی بهینه سازی وب سایت یا سئو وب سایت تان تأثیر منفی بگذارد.