شاید شما نیز در رابطه با پلاگین (Plug-in) یا افزونه شنیده باشید. افزونه ها نوعی برنامه هستند که از آن ها می توان در نرم افزار های مختلف استفاده کرد. برای مثال برنامه هایی مانند فتوشاپ و یا CMS هایی مانند وردپرس دارای افزونه های بسیار زیادی هستند که باعث می شود تا در آن ها بتوان شخصی سازی های مورد نظر را انجام داد و به این طریق از امکانات بیشتری بهره مند شد. به همین علت در این مقاله قصد داریم توضیحات کاربردی و کلی را در رابطه با افزونه ها خدمت شما همراهان گرامی ارائه دهیم. لطفاً تا انتها همراه ما باشید.

بررسی کلی افزونه یا پلاگین

بسیاری از برنامه های مختلف قابلیت استفاده از پلاگین را دارند و به همین علت می ‌توان گفت که این نوع برنامه ها دارای قابلیت شخصی سازی می باشند. در واقع می توان آن ها را به صورت کاملا اختصاصی تغییر داد. برای مثال در وردپرس افزونه های بسیار زیادی وجود دارد که با استفاده از آن ها می توان بخش های مورد نظر را به سایت اضافه نمود. مثلاً اگر قالب اصلی شما دارای صفحات مورد نظرتان مانند صفحه تماس با ما یا گالری تصاویر نباشد می توانید به جای کد نویسی از افزونه های مرتبط استفاده نمایید.

پلاگین چیست - عکس نوشته

در واقع با توجه به توضیحات ارائه شده می ‌توان گفت که افزونه ها برای کامل کردن یک برنامه به کار می روند و به همین علت است که دارای محبوبیت بسیار زیادی می باشند. اکثر سیستم های تحت وب از افزونه ها پشتیبانی می کنند و برای مثال در مرورگر هایی مثل فایرفاکس و گوگل کروم افزونه های بسیار زیادی وجود دارند که می توان آن ها را روی نرم ‌افزار اصلی نصب و مورد استفاده قرار داد. مثلا می‌ توان پلاگینی را برای ایجاد پس زمینه در مرورگر خود روی آن نصب کنید و یا با نصب یک افزونه، پاپ آپ سایت های مختلف را مسدود کنید. در نظر داشته باشید که افزونه ها به تنهایی و به صورت مستقل کاربردی ندارند و به عنوان زیر ساخت نرم افزار های دیگر به کار می روند و نمی توان از آنها به تنهایی استفاده کرد.

دلایل استفاده از پلاگین چیست؟

کاهش حجم برنامه ها

از مهم ترین دلایل طراحی پلاگین این است که به این صورت برنامه های مختلف حجم بسیار پایینی خواهند داشت و لازم نیست تا بخش های مختلفی برای آن ها طراحی شود. به این طریق تنها قسمت های ضروری برای اپلیکیشن در نظر گرفته می شوند و افراد مختلف با توجه به نیاز خود می توانند شخصی سازی ‌های مورد نظر را انجام دهند و به این طریق افزونه های جدیدی را روی اپلیکیشن های خود نصب کنند.

 

جهت برقراری ارتباط با کارشناسان ما با شماره
تماس بگیرید.

 

فراگیری نرم افزار

در صورتی که از افزونه های مختلف برای نرم افزار ها استفاده شود، فرصتی برای برنامه نویسان به وجود می ‌آید تا بتوانند افزونه هایی را طراحی کنند. این مسئله کمک می کند تا منبع درآمدی برای برنامه نویسان ایجاد شود. در کنار آن شرایطی نیز فراهم می ‌شود تا نرم افزار های مختلف مانند کروم فراگیرتر شوند چرا که امکانات آن ها افزایش خواهد یافت. شرکت های ساپورت کننده نرم افزار ها نیز می ‌توانند به این طریق کاربران بیشتری را جذب نمایند و به سود بیشتری دست پیدا کنند.

توسعه نرم ‌افزار

در صورتی که بتوان روی برنامه های مختلف افزونه هایی را نصب کرد به این صورت نرم ‌افزار توسعه پذیر خواهد شد و از نظر امکانات نا محدود می شود. بنابراین مزیت استفاده از افزونه بسیار زیاد است و نمی‌توان این مسئله را نادیده گرفت. به این طریق برنامه طراحی شده به مرور گسترش می یابد و امکانات بسیار زیادی به آن اضافه خواهد شد. علاوه بر آن به این طریق می توان از افزونه های ایجاد شده پشتیبانی مناسب‌تری انجام داد و بخش سورس کد را به دلیل نامتناسب بودن لایسنس های برنامه از آن جدا کرد.

نحوه نصب پلاگین در نرم افزارهای مختلف

نصب افزونه در وردپرس

ابتدا وارد سایت وردپرسی مورد نظر خود شده و در قسمت پنل مدیریت روی افزونه ها کلیک کنید. به این صورت کادری برایتان باز می شود که باید روی افزودن افزونه ضربه بزنید. به این طریق صفحه ای برایتان باز می شود و افزونه های بسیار زیادی برای شما نمایش داده می شود. این پلاگین ها به صورت کاملاً رایگان عرضه می شوند و شما می توانید به راحتی آنها را دانلود کرده و تغییرات بسیار زیادی را در سایتتان ایجاد کنید. در نظر داشته باشید که تمامی کاربران این فضا می توانند از این افزونه ها استفاده کنند و آن ها به هیچ وجه اختصاصی نیستند.

البته امکاناتی مانند ویرایش افزونه وجود دارد که شما می توانید به این طریق تغییراتی را در افزونه مورد نظر خود ایجاد کنید. در صورتی که افزونه مورد نظر برایتان کاربردی نداشت می توانید گزینه غیر فعال سازی و یا حذف افزونه را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که امکان سرچ کردن افزونه مورد نیاز در صفحه باز شده وجود دارد و به این طریق دسترسی به افزونه ها با سرعت بیشتری همراه می شود.

نصب افزونه در مرورگر گوگل کروم

برای نصب افزونه در مرورگر کروم گزینه More Tools را انتخاب کنید و به بخش Extensions دسترسی پیدا نمایید. به این طریق می توانید بررسی کنید که چه افزونه هایی روی مرورگرتان اجرا شده و افزونه های جدیدی را روی آن نصب نمایید.

نصب افزونه در مرورگر فایرفاکس

برای نصب افزونه در فایرفاکس روی گزینه Add-ons تپ کنید و سپس در قسمت Add-ons از دو گزینه Extensions و Plug-ins استفاده نمایید.

توجه داشته باشید که در هنگام نصب افزونه های مختلف باید در رابطه با آن ها اطلاعاتی را کسب کنید و بهتر است تا از نصب افزونه های مختلف که حجم بالایی را برای نرم ‌افزارتان ایجاد می‌کنند اجتناب نمایید.

سخن آخر

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و با استفاده از آن اطلاعات کلی در رابطه با افزونه ها به دست آورید. به عنوان سخن آخر به شما پیشنهاد می دهیم تا با طراحی سایت شخصی یا خدماتی دریچه های تازه‌ای را در تجارت خود باز کنید و به این صورت سود بیشتری به دست آورید. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر وارد صفحه تماس با ما شده و از کارشناسان مجموعه برتر رایانه مشاوره رایگان دریافت کنید. از همراهیتان سپاس گزاریم و آرزومند سلامتی و موفقیت فراوان برای شما عزیزان هستیم.