پروتکل ftp را می توان جزء یکی از پروتکل های پر استفاده و بسیار مفید در توسعه و گسترش وب دانست، اگر شما با نحوه ساز و کار این پروتکل آشنا شوید برایتان بسیار مفید خواهد بود. توسعه دهندگان وب آشنایی زیادی با این پروتکل دارند که اگر شما هم با این افراد کار کرده باشید احتمالا نام آن زیاد به گوش شما خورده است و ممکن است مقداری با مزیت ها و کاربرد های آن آشنا باشید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا بیشتر با ویژگی های این پروتکل آشنا شده و با هم به بررسی مزایای استفاده از آن بپردازیم.

 

جهت برقراری ارتباط با کارشناسان ما با شماره
تماس بگیرید.

 

پروتکل FTP چیست و چه مزایایی دارد؟

پروتکل ها را می توان به عنوان یک قرارداد دانست که شیوه رد و بدل شدن اطلاعاتی را در شبکه های مختلف کامپیوتری مشخص می کند. همچنین علاوه بر این ها به تعیین نوع عملیات لازم برای ارسال پیام و یا دریافت آن می پردازد.

برای تعریف ساده تر پروتکل ftp می توان اینطور گفت که این پروتکل یک راه برای انتقال فایل ها و اطلاعات مختلف به کمک اینترنت است، شاید با خواندن این متن به یاد طراحی سایت هایی که در اینترنت میبینید و یا در مرورگر های خود جستجو می کنید، بیافتید اما بهتر است بدانید که در مرورگر ها از پروتکل http استفاده می کنند.

همچنین باید بدانید که به صورت کلی در بستر اینترنت و فضای مجازی پروتکل های بسیار زیادی وجود دارد. این نیز یکی از پروتکل های قدیمی است که در بستر اینترنت از گذشته تا امروز شناخته شده است که یکی از راه های آسان برای انتقال اطلاعات و فایل ها می باشد.

روش کار این پروتکل این گونه است که از طریق سرور مجموعه ای از فولدرها و زیر فولدر ها را در اختیار کاربران قرار میدهد و کاربران می توانند با وارد کردن اطلاعات کاربری که دارند به سرور وصل شده و با کمک نرم افزار های مختلف اقدام به دانلود فایل های موجود بر روی سرور کرده و یا فایلی را بر روی سرور آپلود می کنند.

اگر شما صاحب یک وبسایت هستید استفاده از یک سرور با این پروتکل برایتان بسیار ضروری و مهم می باشد زیرا این پروتکل یکی از سرویس های پایه ای و بسیار مهم در اینترنت می باشد که اگر حتی توسعه دهنده وبسایت نیز نباشید با شناختن و داشتن دانش آن برایتان بسیار سودمند خواهد بود.

مقاله پیشنهادی : زبان asp.net چیست و چه کاربردی دارد؟

از پروتکل ftp چه استفاده ای می شود؟

از پروتکل ftp چه استفاده ای می شود؟

اگر چه هنوز هم پلتفرم هایی وجود دارند که پروتکل ftp را برای آپلود و دانلودها ارائه می دهند اما استفاده از این روش ها قدیمی بوده و روش های جایگزین بهتری وارد اینترنت شده اند.

با این حال در این قسمت به دو روش مدرن استفاده از این پروتکل می پردازیم و آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد:

1- تدریس: ftp یکی از راه های اولیه شروع برای معرفی تازه کارها به دنیای مجازی و اینترنت است و می تواند به آن ها تا قبل از رسیدن به مفاهیم تخصصی تر کمک کند، علاوه بر این بسیار از افراد سیستم های ftp را به عنوان سرگرمی و یا نوستالژی می سازند.

2- انتقال فایل هایی با حجم زیاد: بعضی از افرادی که در حوزه های اینترنتی و آی تی کار می کنند ممکن است از ftp برای جابجایی فایل های سرور در سازمان ها استفاده کنند، این مسئله به دلیل اینکه درون سازمان است و مشکل امنیتی وجود ندارد باعث شده تا ftp ساده ترین راه برای جابجایی فایل های حجیم باشد.

علاوه بر موارد بالا شما میتوانید با استفاده از برنامه تلنت (telnet) کامپیوتر ها را از راه دور کنترل کنید، همچنین برنامه تلنت به افراد مختلف اجازه می دهد که از ترمینال های گوناگون موجود در سازمان ها یا دانشگاه ها به قسمت های مختلف دیگر آن اداره یا دانشگاه دسترسی داشته باشید همین موضوع باعث می شود تا میزان قابل توجهی از وقت افراد صرفه جویی شود.

مقاله پیشنهادی : معرفی موتور جستجوگر بینگ BING

امنیت در پروتکل ftp چگونه است؟

تاریخچه ی شکل گیری و ساخت ftp به زمانی بر میگردد که مبحث امنیت سایبری زیاد مورد توجه افراد قرار نگرفته بود و کمتر کسی به آن فکر و توجه می کرد پس بنابراین استفاده از ftp امن نبوده و به همین دلیل بسیاری از افراد از ftps و یا sftp استفاده می کنند و این دو را به ftp ترجیح می دهند.

این دو پروتکل هم درست مانند پروتکل ftp عمل می کنند اما تفاوتی که این پروتکل ها با یکدیگر دارند این است که در مسیر انتقال فایل اطلاعات ارسالی کاملا رمز گذاری می شوند که این به آن معنی است که کسی نمی تواند از بیرون به فایل های ما دسترسی داشته و آن ها را به سرقت ببرد.

حتی امروزه نیز بسیاری از سازمان های مختلف فقط از نوع امن ftp استفاده میکنند و مایل به استفاده از نوع اولیه ftp که نا امن است نیستند. sftp نوعی ftp است که از ssh پیروی و استفاده می کند. برنامه های بسیاری برای استفاده به عنوان کلاینت ftp وجود دارند که می توان گفت معروف ترین آن ها filezilla می باشد که به شما جهت با استفاده از این برنامه فایل ها را منتقل و یا دریافت کنید.

این برنامه محیط کاربری ساده ای دارد که فقط با وارد کردن نام کاربری، آدرس سرور و در آخر رمز عبور خودتان به سرور وصل شوید. یکی از کاربرد های مهم این برنامه این است که نسخه ای به عنوان سرور در اختیار دارد که می توانید از آن برای تبدیل سیستم خود به سرور ftp  استفاده کنید و مزین بزرگ این برنامه هم رایگان بودن آن می باشد که باعث شده طرفدارها و کاربران زیادی را به خود جذب کند.

مقاله پیشنهادی : وب سرور آپاچی چیست؟

نتیجه گیری

در این مقاله به صورت کلی با ftp آشنا شدید اما موردی که شاید برای شما ایجاد سوال کند این است که ftp چه شکلی است. این مسئله بستگی به این دارد که هر کاربر از چه برنامه ای استفاده میکند اما معمولا صفحه ای که برای شما قابل مشاهده است همانند فایل منیجر شما می باشد که ساختار درختی داشته و تمامی فایل ها را به شما نمایش می دهد و این امکان را به شما می دهد تا فایل های خود و فایل های موجود در سرور را مشاهده کرده و آن ها را انتقال دهید. همچنین شما می توانید با استفاده از برنامه هایی به عنوان کلاینت ftp مانند filezilla که در این مقاله هم به آن اشاره شد این کار را انجام دهید. همچنین سرور های عمومی ftp سرور هایی هستند که تمام افراد به راحتی و رایگان می توانند از آن ها استفاده کرده و فایل ها را برای دیگران به اشتراک بگذارند. یکی از شرکت هایی که به کاربران خود امکان نصب برنامه های انتخابی خود از طریق ftp را می دهند شرکت adobe می باشد.

ممنون که تا انتهای این مقاله همراه سایت برتر بودید، امیدواریم توانسته باشیم ذره ای به دانش شما عزیزان اضافه کنیم.