در صورتی که بخواهید محتوای شما از طرف الگوریتم های گوگل مورد آنالیز قرار بگیرد و رتبه خوبی از طریق تولید محتوای مفید و کلمه کلیدی آن دریافت نمایید می بایست به سختی کلمات کلیدی و ایجاد استراتژی سئو وب سایت خود توجه کنید. این دو عامل تعیین کننده این است که برای قرارگیری کلمه مورد نظرتان در صفحه اول گوگل به چه مقدار تلاش، هزینه و زمان احتیاج است. آگاهی از این موضوع به شما یک دید واقع گرایانه می دهد تا استراتژی مناسب تری را در وبسایت خود پیاده سازی نمایید. هر ابزار سئو شیوه مختص خود را جهت مصاحبه سختی کلمه کلیدی دارد. در این مقاله از سایت برتر قصد داریم نحوه کار با چند ابزار معروف را مورد بررسی قرار دهیم تا از این طریق استراتژی مناسبی را جهت ارزیابی رقابت کلیدواژه رقبا خود به کار بگیرید و از آنان بالاتر بزنید، در ادامه ما را همراهی نمایید.
منظور از سختی کلمه کلیدی چیست؟
این اصطلاح نشان دهنده این است که به دست آوردن رتبه برای وب سایت تان در هر کلمه کلیدی چقدر سخت خواهد بود. درک رقابت هر کلید واژه به شما در هدایت و کنترل استراتژی سئو کمک می نماید و این پرسش را در ذهن تان می آورد که میزان رقابت در این کلمه کلیدی چقدر دشوار است؟ آیا پتانسیل جهت رقابت در این کلمه کلیدی را دارم یا نه؟ می بایست از منابع خود جهت به دست آوردن رتبه این کلمه کلیدی استفاده کنم یا بهتر است در جاهای دیگر به کار برده شود؟
با وجود ابزارهای سئو به صورت حدودی سختی کلمه کلیدی به شما نمایش داده می شود اما تمامی آنها عوامل رقابت را در نظر نمی گیرد و برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب می توانید از موارد زیر جهت تخمین درستی سختی کلمات کلیدی استفاده کنید. این موارد شامل:
قدرت url و دامنه، قابل اعتماد بودن url و دامنه، تعداد بک لینک و دامنه لینک دهنده، مدت زمان مورد نیاز جهت رسیدن به نتیجه، میزان محبوبیت کلمه کلیدی و کیفیت محتوای مورد نیاز و همچنین قصد کاربر از سرچ آن.
از آنجا که این عامل و سنجش میزان آن فاکتور بسیار با اهمیت در پیاده سازی استراتژی درست سئو می باشد در در ادامه قصد داریم ابزارهایی جهت سنجش سختی کلمات کلیدی را به شما خوانندگان عزیز معرفی نماییم همچنان ما را همراهی نمایید.
آشنایی با ابزار های سنجش سختی کلمه کلیدی
روش اختصاصی که هر ابزار سئو جهت محاسبه سختی یک کلمه کلیدی دارد باعث شده است ابتدا در رابطه با ابزارهای اصلی پیش بینی در مورد رقابت کلمه کلیدی و نحوه محاسبه آن اطلاعاتی ارائه دهیم و سپس شروع به کار نمایید.
این ابزارها شامل :
Ahrefs
SEM Rush
KWFINDER
MOZ
می باشد که قصد داریم در رابطه با نحوه کار با هرکدام و قابلیت های آن اطلاعات جامعه ارائه دهیم
ابزار Ahrefs
Ahrefs جزء ابزار های بسیار محبوب بسئو به حساب میآید که به کاربران کمک می کند تا یک استراتژی صحیح را از طریق اطلاعات ارزشمندی که در اختیارمان می گذارد پیاده سازی نماییم. این ابزار جزء بزرگترین پایگاه داده کلمات کلیدی در وب سایت می باشد و بیش از هفت میلیارد کلمه کلیدی در آن موجود است که همچنان در حال ترقی است.
KD اصطلاحی است که Ahrefs جهت معیارهای سختی کلمات کلیدی به کار برده است و به شما کمک می نماید تا بفهمید یک کلمه کلیدی یا عبارت جستجو به چه میزان رقابتی است. در واقع این اصطلاح میزان رقابت پذیری کلمه کلیدی در مقیاس ۱ تا ۱۰۰ را اندازه گیری می نماید. این سختی اساساً به شما می گوید که چند دامنه لینک دهنده برای به دست آوردن رتبه در کلمه کلیدی مورد نیاز به صفحه هدف خود احتیاج است.
از مزایا و معایب ابزار Ahrefs KD؛ معیار مورد علاقه برای شروع فرایند، درک سختی کلمات کلیدی و دقیق ترین ابزار اندازه گیری برای این کار می باشد. اما معایب آن شامل عدم استفاده از معیارهای سئو داخلی برای سختی کلمه و برای اکثرKD ها صفر نشان میدهد که بر این باوریم دارای اشتباه است.
نمره سختی کلمه کلیدی در ابزار SEMrush تخمین می زند که میزان سختی آب بندی برای کلمه کلیدی از یک صفحه جدید در وب سایت چقدر است است و نظیر ابزار Ahrefts نمره آنها در مقایسه ۱_۱۰۰ است.
دیگر ابزارهای سنجش رقابت کلمات کلیدی
Google Keyword Planner
SEOBook.com
KWFinder.com
SERPS.com
Alexa.com
Wordstream.com
Keywordtool.io
میباشند و از میان آنها ابزار سئو MOZ بسیار محبوب و کاربردی تر بوده اما این روزها اطلاعات کاربران آن کم شده است که علت آن عدم سرعت مناسب خزنده ها و کم بودن وب سایت ها در پایگاه داده خود دارد.
این ابزار نظیره دو ابزاره بالا مشخصه هایی نظیر نمایش دادن بک لینک های صفحات سایت، به دست آوردن اطلاعات در رابطه با سختی کلمات کلیدی و حجم جستجو و … را شامل می شود. مزیت های آن شامل داشتن یک افزونه مرورگر زیبا به نام Moz Bar که به شما این امکان را می دهد وب سایت ها در نتایج سرپ در کنار یکدیگر آنالیز شود و همچنین معایب آن داشتن پایگاه داده ای کوچکتر و دقیق نبودن آنالیز بک لینک و از دست دادن پیوندهای زیاد توسط خزنده های آن را شامل می شود.
نکته بعدی برای ارزیابی رقابت کلمات کلیدی ابتدا ابزار های معرفی شده را مورد بررسی قرار می دهیم و بعضی از بررسی های دستی را انجام می دهیم که بتوانیم درک بهتری از آنها داشته باشید در واقع این ابزار ها هر کدام اعداد متفاوت و حتی حجم جستجوی متفاوتی را نشان می دهد و پیشنهاد می شود برای کم شدن خطای برآورد و مشخص کردن سختی کلمه کلیدی به معیارها توجه کنیم این معیار ها شامل موارد زیر می باشد
عدد نشان دهنده ابزار
تعداد صفحه ایندکس شده در گوگل
میزان نتایجی که کلمه کلیدی در عنوان آن است
تعداد نتایجی که کلمه کلیدی در url آن است
سیگنالهای با رقابت کمتر
شناسایی سابقه نتایج سرپ و کلید واژه سختی پایه.