تا قبل از پیشرفته تر شدن تلفن های همراه و به روز شدن تلفن های هوشمند ، معمولاً از تلفن های همراه فقط برای برقراری تماس استفاده می شد. اما با روی کار آمدن تلفن های هوشمند آن ها تغییر کاربری داده و به ابزار بسیار مفید برای ارتباط تبدیل شدند. یکی از جدیدترین قابلیت های گوشی های هوشمند نسبت به تلفن های همراه دسترسی آسان و راحت آن ها به اینترنت می باشد و همین موضوع باعث شده تا در زمانی کوتاه سبب افزایش بسیار زیاد بازدید از سایت ها توسط کاربران موبایل شود. گوگل با توجه به افزایش میزان بازدید کاربران موبایل از سایت ها ، تصمیم به سازگاری هر چه بهتر سایت های خود با تلفن های هوشمند گرفت و همین موضوع باعث شد تا الگوریتم موبایل گدون را راه اندازی کند. این الگوریتم تأثیر بسیار زیادی بر ریسپانسیو و رتبه بندی سایت ها گذاشته است که در ادامه به جزئیات بیشتر آن می پردازیم.
الگوریتم موبایل گدون چیست؟
الگوریتم موبایل گدون از اولین الگوریتم هایی است که توسط گوگل برای تطابق و سازگاری صفحه های یک وب سایت با موبایل ها و تبلت ها، در سال 2016 طراحی و راه اندازی شد.
این الگوریتم را با نام موبایل فرندلی (friendly mobile) هم می شناسند که به معنای صفحات و وب سایت هایی است که بر روی نسخه مرورگر موبایل و تبلت نیز مانند دکستاپ سازگار و هماهنگ باشند که به اصطلاح به آن قابلیت ریسپانسیو می گویند و همچنین سایتی که دارای ریسپانسیو می باشد رتبه بالاتری نیز در صفحه جستجوی گوگل دارد.
حدود دو ماه قبل از معرفی این الگوریتم گوگل به صورت واضح بیان کرده بود که در الگوریتم جدید سایت هایی که ریسپانسیو نباشند تحت تأثیر این الگوریتم قرار خواهند گرفت و از این طریق وبمستران را به مجاب کرد تا سایت های خود را با موبایل فرندلی سازگار کنند.
سه اصل مهمی که در رابطه با این الگوریتم باید بدانید عبارت اند از:
1- موبایل فرندلی فقط بر روی رتبه سایت های شما در نسخه موبایل و تبلت تأثیر می گذارد.
2- این الگوریتم نتایج جستجوی گوگل را در همه ی زبان های دنیا تحت تأثیر خود قرار می دهد.
3- تأثیر الگوریتم موبایل فرندلی در رتبه دادن به وب سایت ها به صورت صفحه ای مشخص می شود.
بنابراین باید توجه داشت که بسیاری از کاربران سایت شما با تلفن های هوشمند به سایت شما وارد می شوند و در جهت رضایت آن ها و گوگل باید سایت شما از طراحی ریسپانسیو برخوردار باشد. در ادامه بیشتر با مزایای این الگوریتم آشنا شده و تأثیر آن را در رتبه بندی سایت ها خواهیم گفت.
مقاله پیشنهادی : الگوریتم پاندا گوگل
مزایای الگوریتم موبایل گدون و تأثیر آن بر روی رتبه سایت
گوگل تا بحال الگوریتم های متنوعی را برای بیشتر کردن کیفیت محتوای سایت ها ، بالا بردن درآمد خود از راه تبلیغ های کلیکی ، تجربه بهتر و رضایت بیش تر کاربران در هنگام بازدید از سایت و بهبود نکته های سئو طراحی کرده است.
الگوریتم موبایل گدون هم نمونه اولیه ی الگوریتمی می باشد که گوگل برای ارتقاء و راحتی کاربران موبایل های هوشمند، راه اندازی کرده است. مهم ترین مزیت این الگوریتم ، طراحی سایت های موبایل فرندلی و ریسپانسیو کردن آن ها می باشد.
سایت شما در حالت ریسپانسیو در رتبه بندی نتایج جستجوی گوگل بهتر می تواند خود را به صفحه های اول برساند. همچنین یکی از ویژگی های فوق العاده ای که الگوریتم موبایل فرندلی دارد این است که بررسی و تست یک صفحه با صفحه دیگر به صورت جدا گانه انجام خواهد شد که در این حالت اگر یک صفحه از یک سایت دچار افت رتبه شود تأثیر منفی بر رتبه تمام صفحه ها و حالت ریسپانسیو صفحات دیگر نخواهد گذاشت.
در این الگوریتم عامل اصلی بالا بردن رتبه سایت و همچنین بهبود کیفیت سئوی سایت ها ، ریسپانسیو بودن سایت می باشد. دسترسی آسان و سریع تر کاربران موبایل های هوشمند به سایت های موبایل فرندلی یکی دیگر از مزایای این الگوریتم مفید می باشد.
موبایل های هوشمند این امکان را برای کاربران خود ایجاد می کند که در هر لحظه و در هر مکان بتوانند از سایت های مختلف و گوناگون در گوگل بازدید کنند. از زمان معرفی و راه اندازی الگوریتم موبایل فرندلی تا امروز گوگل ، برای رتبه دادن به یک وبسایت و نمایش به کاربران موبایل حالت ریسپانسیو بودن آن را در اولویت فهرست نتایج نمایش خواهد داد.
به دلیل اینکه سایت های موبایل فرندلی با انواع تبلت ها و موبایل های هوشمند تطابق دارند سبب افزایش بازید از سایت می شود که درآمد گوگل بالاتر می رود.
مقاله پیشنهادی : الگوریتم موبایل فرست ایندکس
روش های طراحی یک وب سایت بر پایه الگوریتم موبایل گدون
به طور کلی دو روش برای طراحی سایت ها بر پایه الگوریتم موبایل گدون وجود دارد:
1- طراحی یک نسخه جداگانه برای تلفن های هوشمند و قرار دادن آن زیر دامنه سایت.
2- استفاده و به کارگیری فریم ورک هایی مانند bootstrap برای ریسپانسیو کردن وبسایت. اکثر طراحان با توجه به نیاز های خود و همچنین تخصص خود یکی از این دو روش را برای طراحی وب سایت موبایل فرندلی انتخاب می کنند.
در روش اول نسخه های موبایل و دکستاپ دارای دو آدرس متفاوت می باشند که نسخه موبایل آن روی زیر دامنه قرار می گیرد. در روش دوم طراحان با استفاده از مهارت خود کدهای برنامه نویسی را در سایت خود قرار می دهند که همین باعث می شود که المان های گوناگون وبسایت ها با توجه به دستگاه مورد استفاده کاربر و نوع مرورگری که کاربر استفاده می کند،
تغییر کندو در این روش هم نسخه موبایل و هم نسخه دسکتاپ بر روی دامنه اصلی قرار می گیرند. توصیه ما استفاده از روش دوم می باشد زیرا در روش اول اگر مراحل به صورت دقیق و درست انجام نشود ممکن است گوگل هر نسخه از سایت شما را به عنوان یک سایت جداگانه شناسایی کند و به علت داشتن محتوای کپی مورد جریمه گوگل قرار بگیرید. اما اگر بر خلاف تمام اینها از نسخه جداگانه برای موبایل استفاده می کنید باید نکات ضروری مانند:
1- چه در نسخه دسکتاپ و چه نسخه موبایل باید تمامی محتوای شما یکسان بوده تا کاربر محتوای متفاوتی را مشاهده نکند.
2- شما باید از مد های اسکیمای یکسان استفاده کنید زیرا این کد ها به ربات های گوگل جهت درک بهتر محتوای شما کمک می کند و باید این کد ها در نسخه موبایل و دسکتاپ یکسان باشد.
3- بعد از اطمینان از موارد قبل باید از یکسان بودن توضیحات متا نیز اطمینان حاصل فرمایید.
نتیجه گیری
در این مطلب ما به معرفی یکی دیگر از الگوریتم های گوگل یعنی الگوریتم موبایل پرداختیم و به مزایای آن اشاره کردیم در کل به دلیل افزایش روز به روز کاربران موبایل و همچنین دارا بودن مشتری های زیاد شما جهت پیشرفت وب سایت خود باید هم راستا و همسو با این الگوریتم باشید تا بتوانید جایگاه بهتری در نتایج گوگل را برای خود کنید. ممنون که تا انتهای این مطلب همراه سایت برتر بودید امیدواریم توانسته باشیم مقداری به دانش شما اضافه کنیم.